Sestavine:
klobuki dežnikaric,
moka,
jajca,
drobtine,
olje za cvrenje.
|
Priprava:
Klobuke
dežnikaric dobro očistimo, jih na hitro operemo pod tekočo vodo in dobro
odcedimo. Povaljamo jih v moki, razžvrkljanih jajcih (ki smo jim dodali
sol po okusu) in drobtinah ter jih ocvremo v vročem olju. Serviramo še
vroče, zraven pa ponudimo tatarsko omako ali majonezo, lahko pa tudi zeleno
solato.
Moj
nasvet:
Klobuke gob lahko paniramo tudi na pariški način, tako da jih povaljamo
le v moki in jajcih in ocvremo (način, po keterem so gobe meni osebno
bolj okusne).
Paniramo
lahko tudi druge vrste gob, npr.: vse vrste golobic, senožetne plešivke
(ki jih moramo prej olupiti) in pa predvsem sirovke, ki so še prav posebej
okusne. Poskusite!
|