GOBOVA KREMNA JUHA
Sestavine:

20 dag gob,
2 korenčka,
1 manjša čebula,
1 žlica narezanega peteršilja,
1 l kostne juhe ali vode,
1 lovorov list,
pol dcl belega vina,
1 žlica limoninega soka,
2 žlici kisle smetane,
1 rumenjak,
3 žlice masla,
2 žlici moke,
1 žlička majarona,
sol in peper po okusu.

Priprava:

Gobe očistimo in narežemo na tanke rezine. Na maslu prepražimo moko in naredimo svetlo prežganje. Zalijemo s kostno juho ali vodo dodamo lovor, majaron, peteršilj, čebulo, korenje, sol in gobe. Juha naj nekaj časa vre, nato jo delno ohladimo in zmešamo v mešalniku. Zlijemo jo nazaj v posodo in dodamo vino in limonin sok. Pred serviranjem ji primešamo še kislo smetano, ki smo ji dodali rumenjak. Poper dodamo tik preden juho serviramo.

Juho lahko izboljšamo še z dodatkom gobjega prahu (če smo ga seveda naredili), ki ga dodamo med kuhanjem.

GOBJE JEDI